Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak si familia sa se afla in arest la domiciliu in Egipt, a declarat luni armata egipteana, dezmintind informatiile potrivit carora acesta ar fi plecat in Arabia Saudita pentru tratament medical.

Fostul presedinte si rudele sale "sunt in arest la domiciliu in Egipt", a precizat Consiliul suprem al fortelor armate, instanta care conduce tara, intr-un comunicat postat pe pagina sa oficiala de Facebook, fara a mentiona locul exact.

"Informatiile care au circulat despre plecarea sa catre Tabuk (Arabia Saudita, n.red.) sunt eronate", continua comunicatul, referindu-se la un zvon persistent in Egipt.

Autoritatile au declarat in mai multe randuri de la inlaturarea fostului presedinte ca acesta a plecat la Sharm el-Sheik, o statiune balneara egipteana de la Marea Rosie, unde are o resedinta, dupa ce a demisionat sub presiunea manifestatiilor la 11 februarie.


Sotia sa Suzanne, cei doi fii ai acestora Alaa si Gamal, precum si sotiile acestora din urma ar fi impreuna cu el, dar niciunul dintre ei nu s-a exprimat si nici nu a aparut in public de la inlaturarea regimului, scrie MEDIAFAX.
  • Autoritatile egiptene au anuntat in ultimele saptamani ca familia Mubarak are interdictie de a parasi tara si ca toate conturile acesteia din Egipt au fost inghetate.

La inceputul lui martie, justitia a dezmintit informatiile aparute in presa egipteana care afirmau ca fostul presedinte, in varsta de 82 de ani, a mers la Tabuk pentru a primi ingrijiri medicale deoarece este bolnav de cancer. [ElBardei candideaza la presedintia Egiptului]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.