Trei surori de patru, sapte si zece ani, primite de mai bine de un an in Belgia, vor fi repatriate in Romania la sfarsitul lunii martie, potrivit unei decizii a Oficiului pentru Straini.

In timpul sejurului lor in Belgia, politia a descoperit ca tatal lor le-a violat timp de mai multi ani si le-a "imprumutat" si altor barbati. Tatal a fost arestat in timpul unei vizite in Belgia si a fost condamnat la doi ani de inchisoare, dar ar putea fi eliberat conditionat in orice moment, scrie MEDIAFAX.

Mama copiilor a trimis o scrisoare pentru a preciza ca doreste sa-si recupereze fiicele si Oficiul pentru Straini si si-a dat acordul pentru intoarcerea in Romania.

Familiile care gazduiesc copiii in Belgia se lupta pentru a impiedica repatrierea.

"Nu se pot intoarce in infern", insista familiile, reclamand garantiile privind viitoarele conditii de viata ale fetelor.

Katrien Jansseune, purtatorul de cuvant de la Oficiul pentru Straini, a confirmat repatrierea fetelor, dar data plecarii lor nu este cunoscuta.

"Mama fetelor a declarat in scris ca doreste sa-si recupereze copiii. Nu exista deci nicio baza legala pentru a prelungi copiilor permisul de sedere. Din aceleasi motive fetele nici nu pot fi adoptate", a precizat Katrien Jansseune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.