Autorul atentatului sinucigas soldat cu 36 de morti, la 24 ianuarie, pe aeroportul din Moscova era un tanar in varsta de 20 de ani, student si fiul unei invatatoare si al unui sofer de autobuz, care a disparut recent din satul sau din Caucaz, a anuntat presa vineri.

Tanarul, Magomed Evloev, locuia in satul Ali-Iurt, in republica Ingusetia, vecina cu Cecenia, a dezvaluit agentia Interfax, citand o sursa din cadrul fortelor de ordine.

"A plecat din sat recent, afirmand ca pleaca pentru un loc de munca sezonier", a confirmat primarul localitatii, Idris Ganisev, relateaza AFP.

Filiala locala a FSB (serviciul federal de securitate), Ministerul de Interne si comitetul de ancheta au refuzat orice comentariu.


Cotidianul a publicat, de asemenea, fotografiile unei case din caramida, cea a familiei Evloev, a scolii din sat unde acesta a urmat cursurile si facsimilul foii sale matricole. "Era un elev ca toti ceilalti", a povestit invatatoarea din sat pentru cotidianul, citat de MEDIAFAX.

Dupa studii neterminate de contabilitate, Magomed a plecat pentru a efectua serviciul militar in noiembrie 2009, distribuit intr-o garnizoana din Vladivostok (Extremul Orient), dar a revenit dupa trei luni, explicandu-le parintilor sai, Magomed, sofer de autobuz pensionar, in varsta de 73 de ani, si Roza, invatatoare, in varsta de 54 de ani, ca a fost declarat inapt pentru satisfacerea stagiului militar din motive medicale.

"De atunci, nu mai avea nici loc de munca, nu mai mergea nici la studii, statea in mare parte a timpului acasa. Era discret, nu facea zgomot, nicio infractiune", a povestit pentru Tvoi Dien, politistul satului.

La scurt timp dupa explozie, familia, care mai are trei fete si un baiat mai mic, a parasit satul, dupa ce a primit vizita membrilor FSB, potrivit cotidianului.

Citeste si: Atentatul de la Moscova era prevazut initial pentru noaptea de Revelion

Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.