O puternica explozie, de origine accidentala, care a avut loc joi, intr-un atelier dintr-un cartier industrial in Ankara, s-a soldat cu sase morti si aproximativ 20 de raniti, a anuntat ministrul de Interne Besir Atalay, transmite AFP.

"Numaram sase morti", a subliniat ministrul pentru agentia Anatolia. Un bilant precedent anunta trei morti.

Doua etaje ale cladirii care adaposteste uzina, intr-un cartier industrial si comercial din capitala turca, s-au prabusit in urma exploziei, provocata probabil de o scurgere de gaz sau de o butelie de oxigen, potrivit autoritatilor, citate de MEDIAFAX.

Autoritatile judiciare nu s-au pronuntat.

Potrivit oficialilor locali, mai multi muncitori ar fi in continuare blocati sub daramaturi. Mai multe echipe de salvare insotite de caini cauta in frig eventuali supravietuitori, chiar si dupa ce s-a inserat, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune turce.

Deflagratia s-a produs intr-un atelier vast, situat intr-o cladire de patru etaje in care se fabrica generatoare si utilaje de foraj. Aproximativ 100 de muncitori lucrau in atelier, potrivit guvernatorului Ankarei, Alaaddin Yüksel.

Conform imaginilor difuzate de NTV, numeroase ambulante, sosite la locul exploziei, transportau raniti la spital, in timp ce alte persoane, aflate in stare de soc, primeau primele ingrijiri pe loc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.