Adoptarea rapoartelor privind pregatirea tehnica a Bulgariei pentru a adera la spatiul Schengen a fost amanata din cauza problemelor ridicate de Slovenia, a declarat adjunctul ministrului bulgar de Interne, Dimitar Gheorghiev, pentru agentia BTA, citata de Sofia Echo in editia electronica.

Slovenia si-a exprimat dezacordul cu faptul ca Bulgaria a oferit politiei sale militare acces la Sistemul Informatic Schengen (SIS), dar, potrivit lui Gheorghiev, problema a fost declansata de faptul ca Slovenia nu a trimis reprezentanti pentru a monitoriza, pe teren, nivelul de pregatire al Bulgariei, relateaza MEDIAFAX. [Adoptarea rapoartelor privind aderarea Bulgariei la Schengen, amanata]

  • Pe de alta parte, Romania nu a acordat politiei sale militare acces la SIS, iar oficialii europeni au aprobat rapoartele asupra pregatirii sale tehnice in vederea aderarii la Schengen.

In pofida amanarii, Gheorghiev a declarat ca raportul asupra nivelului de pregatire al Bulgariei pentru SIS este "foarte pozitiv".

Intre timp, trei parlamentari din cadrul Comisiei pentru Afaceri Interne din cadrul Camerei inferioare a Parlamentului german, Bundestag, efectueaza o vizita in Bulgaria.

Hans Peter Uhl, Gunter Baumann si Manfred Behrens vor vizita marti Punctul de Control Kapitan Andreevo de la frontiera bulgaro-turca, impreuna cu ministrul bulgar al Afacerilor Interne, Tvetan Tvetanov, dupa ce Germania si Franta si-au exprimat ingrijorarea ca Bulgaria si Romania nu vor putea sa asigure securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene (UE).

Citeste si: Romania intra in Schengen abia in octombrie, cel mai devreme

Romania, mai pregatita decat Bulgaria pentru aderarea la Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.