Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, era atat de ingrijorat ca va fi urmarit de serviciile de informatii americane, incat s-a deghizat in femeie, au dezvaluit colaboratorii sai, relateaza Daily Mail, in editia electronica.

Informatiile despre Assange au aparut in doua carti: WikiLeaks: Inside Assange's War on Secrecy (WikiLeaks: In interiorul razboiului lui Assange cu secretele), publicata de The Guardian, si Open Secrets: WikiLeaks, War and American Diplomacy (Secrete dezvaluite: WikiLeaks, razboiul si diplomatia americana), publicata de New York Times.

Potrivit cartii publicate de Guardian, Assange ar fi afirmat ca "informatorii Statelor Unite merita sa fie ucisi" si ar fi refuzat sa le redacteze numele.
Acceasi carte dezvaluie ca Assange era atat de ingrijorat ca este urmarit de serviciile de informatii americane, incat s-a deghizat in femeie, purtand peruca, transmite MEDIAFAX.

"Nu va puteti imagina cat de ridicol era. A stat imbracat ca o batrana mai mult de doua ore", a declarat James Ball, care lucreaza pentru WikiLeaks, pentru The Guardian.

Totodata, jurnalistii care au lucrat cu Assange au folosit telefoane mobile speciale pentru a vorbi cu el, in scopul de a evita interceptarea apelurilor.

Cartea publicata de New York Times il descrie pe fondatorul WikiLeaks ca fiind neingrijit si "ciudat", avand insa ceva din Peter Pan. Jurnalistii care au avut de-a dace cu Assange sustin ca acesta nu se spala mereu si ca era sensibil si instabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.