Grecia, Turcia, Statele Unite si Irakul au anuntat ca vor demara operatiuni pentru evacuarea cetatenilor tarilor respective blocati in Egipt, anunturi similare fiind facute de mai multe agentii de voiaj din tarile scandinave.

Grecia a anuntat ca va trimite avioane militare de transport in Egipt pentru evacuarea cetatenilor greci din aceasta tara, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

"In cursul sedintei de duminica, am decis activarea planului de repatriere a cetatenilor greci care sunt in Egipt si doresc sa revina in tara. Din cauza situatiei din Egipt, avioanele vor pleca atunci cand va fi posibil. Grecia este in contact cu alte tari europene care doresc sa organizeze operatiuni de repatriere", precizeaza Ministerul grec de Externe.

La randul lor, Statele Unite, Turcia si Irakul au anuntat ca vor incepe operatiuni de repatriere a cetatenilor din Egipt.
[SUA se pregatesc sa evacueze cetatenii americani din Egipt]

In paralel, Suedia si Finlanda au recomandat cetatenilor sa evite calatoriile in Egipt. In plus, mai multe agentii de voiaj din tarile scandinave au anuntat ca intentioneaza sa evacueze cat mai curand mii de turisti care se afla in Egipt, in special pe litoralul Marii Rosii.

Citeste si: Celula de criza la Ambasada Romaniei din Cairo


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.