Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a fost ales luni "cel mai rau australian al anului" de o revista pentru barbati, pentru ca a publicat mii de documente diplomatice confidentiale, relateaza AFP.

Assange, nascut in Australia, s-a aflat in competitie cu Dumnezeu, printesa Mary a Danemarcei si premierul australian, Julia Gillard, pentru obtinerea acestui titlu nedorit, decernat in fiecare an de revista Zoo Weekly's.

"Puteti sa interpretati acest caz in orice fel, dar realitatea este ca fondatorul WikiLeaks a incalcat regula care vrea ca «tot ceea ce este secret sa ramana secret»", scrie revista.

Assange a publicat pe Internet mii de documente confidentiale asupra razboaielor din Irak si Afganistan, dar si note ale unor diplomati americani aflati in post in diverse parti ale lumii, transmite MEDIAFAX.

El este cercetat de justitia suedeza pentru acuzatii de violente sexuale contra a doua tinere, in august, iar in prezent se afla in Marea Britanie, sub arest la domiciliu. Audierea in cadrul prodecurii de extradare va avea loc la 7 si 8 februarie. Julian Assange afirma ca este victima unei manevre politice a autoritatilor suedeze.

Potrivit revistei, Assange si-a disputat titlul acordat cu Dumnezeu, nominalizat din cauza inundatiilor catastrofale din Australia. De asemenea, printesei Mary a Danemarcei, de origine australiana, i se reproseaza ca a capatat un accent danez.

Julia Gillard a fost si ea bine plasata pentru obtinerea acestui titlu, pentru felul cum a ajuns la putere, inlocuindu-l pe Kevin Rudd, dupa o puternica lovitura in cadrul partidului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.