"Doamna de Fier", Margaret Thatcher, singura femeie care a condus vreodata guvernul britanic, a implinit 80 de ani, la petrecerea programata pentru ieri seara fiind invitati, printre altii, premierul Tony Blair si regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cel mai longeviv sef al Executivului de la Londra in secolul XX - 11 ani si 209 zile (mai 1979 - noiembrie 1990) si-a inceput dimineata aniversarii cu un mic dejun relaxant, la resedinta din centrul Londrei.

Cadourile primite le-a deschis spre seara, dupa petrecere, pentru ca acestea au fost controlate "la sange", din motive de securitate. Secretara sa particulara, Cynthia Crawford, a declarat pentru presa britanica ca "Maggie" se simte minunat si nu-i vine sa creada ca a implinit 80 de ani. "Sincer, si eu mi-as dori sa arat ca ea atunci cand voi implini aceasta varsta", a declarat Cynthia. Petrecerea urma sa dureze doua ore si jumatate, iar sosirea celor cateva zeci de invitati era programata pentru ora 19.00. Doamna Thatcher si-a dorit sa poarte un costum albastru, culorile Partidului Conservator care a propulsat-o in cartile de istorie. Ea s-a retras din viata publica in 2002, cand medicii i-au recomandat acest lucru.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.