Ministrul sirian de Interne, Ghazi Kanaan, a murit miercuri la un spital din Damasc. Autoritatile au anuntat ca ministrul si-a tras un glont in gura, in biroul sau. Sinuciderea a avut loc cu zece zile inainte de publicarea raportului ONU asupra asasinarii fostului prim-ministru libanez Rafik Hariri, oponent al prezentei siriene in Liban. Daca raportul ONU va arata implicarea Siriei in uciderea lui Hariri, atunci Kanaan ar fi implicat si el, a adaugat Ross. Kanaan a ocupat functia de sef al informatiilor militare in Liban intre 1982 si 2002.

Intr-un interviu acordat CNN, presedintele sirian Bashar Al-Assad declara ca, daca vreun sirian este implicat in moartea lui Hariri, va fi pedepsit sever. "Kanaan este al treilea oficial sirian care 'se sinucide>> de la venirea la putere a Partidului Baath. S-au mai 'sinucis>> fostul director al Serviciului de Informatii Generale si un fost prim-ministru", scria ziarul libanez "Al-Nahar". Presedintele american George W. Bush a cerut miercuri Siriei sa fie un "bun vecin", sa nu intervina in Liban, sa nu incite militantii palestinieni si sa nu mai permita insurgentilor sa treaca in Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.