Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a decis sa il numeasca pe William Daley, fost secretar in administratia Bill Clinton, in functia de secretar general al Casei Albe, au anuntat joi oficiali americani de rang inalt.

Nominalizarea lui Daley, in prezent membru al conducerii bancii JP Morgan Chase, ar putea fi anuntata oficial joi dupa amiaza. Obama a prevazut un anunt cu privire la "personalul" Casei Albe la ora 14.30 (21.30 ora Romaniei), potrivit unei actualizari a programului sau zilnic, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Presedintele SUA, Barack Obama, anuntase la finalul lui 2010 ca intentioneaza sa remanieze echipa executiva de la Casa Alba, pentru remedierea unor disfunctionalitati si consolidarea influentei asupra Administratiei de la Washington, informa MEDIAFAX, citand editia electronica a New York Times. [Jon Bon Jovi, consilierul lui Obama]

Postul de secretar general al Casei Albe nu este singurul care este ocupat de o alta persoana, recent, purtatorul de cuvant al presedintelui SUA anuntandu-si demisia. Robert Gibbs a declarat miercuri ca a decis sa demisioneze din functia de purtator de cuvant al lui Barack Obama, dar va continua sa lucreze pentru presedintele american in vederea realegerii sale in 2012, scrie 9AM.

Gibbs, care a fost initial purtatorul de cuvant al lui Barack Obama la Casa Alba, este considerat unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai presedintelui, un fin strateg politic si un expert in domeniul mediatic, organizand strategia de comunicare a candidatului Barack Obama in timpul campaniei din 2008.

Citeste si: WikiLeaks nu a adus prejudicii importante SUA

Sanatatea financiara a SUA, mai precara ca cea a Europei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.