Efective importante de politie au fost mobilizate la Londra, in special in transporturi, pentru a respinge un eventual atac terorist, anuta vineri presa britanica, citata de AFP.

Permisiile si concediile au fost anulate in cadrul politiei transporturilor si au fost cerute intariri, o puternica prezenta a fortelor de politie fiind asteptata atat pe strazile capitalei britanice, cat si pe Aeroportul Heathrow, au anuntat postul Sky News si cotidianul The Daily Telegraph.

O sursa din domeniul securitatii a declarat pentru cotidian ca nu este vorba despre o amenintare terorista "iminenta", ci despre ingrijorari suscitate de activitatea detectata a catorva celule extremiste, transmite MEDIAFAX.

Serviciile de informatii au apreciat ca transporturile din Londra ar putea fi tinte, iar nivelul de supraveghere al politiei a fost adaptat ca atare.

Nivelul de alerta globala pe teritoriul britanic a ramas neschimbat, la indicatorul "grav", cu o treapta mai jos de nivelul maxim, numit "critic". Acest lucru inseamna ca un atac terorist este considerat foarte probabil, potrivit politiei si Guvernului.

Dar acest nivel de alerta este in vigoare din ianuarie 2010.

Marea Britanie a adoptat o scara cu cinci niveluri de alerta, in urma atentatelor sinucigase care au avut loc in mijloace de transport in comun la Londra, in 2005, cand au fost ucise 52 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.