Beatificarea papei Ioan Paul al II-lea are sanse tot mai mari sa fie pusa in practica, un nou pas in aceasta directie fiind facut marti, odata cu recunoasterea de catre Vatican a unui miracol atribuit fostului suveran pontif, a anuntat presa italiana.

Potrivit cotidianului Il Giornale si agentiei de informatii religioase i.media, care citeaza surse de la Vatican, comisia medicala condusa de medicul personal al papei Benedict al XVI-lea, Patrizio Polisca, a considerat ca fiind valid miracolul de care este nevoie pentru continuarea procedurii de beatificare. Comisia a considerat ca fiind miraculoasa vindecarea de maladia Parkinson a calugaritei franceze Marie Simon-Pierre, o boala de care a suferit si Ioan Paul al II-lea, decedat pe 2 aprilie 2005, la varsta de 84 de ani, informeaza MEDIAFAX, citand AFP. [Privire spre lungul sir al Papilor]

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, a refuzat sa comenteze aceste informatii, precizand ca el se exprima doar atunci cand este vorba de un decret semnat de papa.

Il Giornale afirma ca validarea miracolului a avut loc "inainte de sfarsitul anului 2010".

Dosarul, studiat si de teologi, trebuie sa fie examinat in curand si de comisia cardinalilor si episcopilor membri in Congregatia pentru cauzele sfintilor. Aceasta reuniune este prevazuta pentru jumatatea lunii ianuarie, a precizat Andrea Tornielli, specialistul Il Giornale in probleme legate de Vatican, care considera ca beatificarea lui Ioan Paul al II-lea ar putea avea loc "inainte de vara acestui an".

Aceasta decizie va apartine papei Benedict al XVI-lea, caruia ii revine atributia de a semna decretul prin care se valideaza acel miracol si care va decide data beatificarii fostului papa de origine poloneza.

Presedintele polonez Bronislaw Komorowski a anuntat, pe 16 octombrie 2010, dupa o intrevedere cu Benedict al XVI-lea la Vatican, ca procedurile care vor conduce la canonizarea foarte popularului papa Ioan Paul al II-lea au fost de curand accelerate.

Citeste si:
Fostul Papa Benedict al XVI-lea a lasat un mesaj de "Adio"
Fostul Papa Benedict al...

Procedura de canonizare a lui Ioan Paul al II-lea, care a condus timp de 27 de ani Biserica catolica, a fost lansata la scurt timp dupa decesul acestuia. In timpul funeraliilor papei Ioan Paul al II-lea, numerosi fideli ai acestuia au strigat: "Santo subito!" ("Sfant imediat!"). [Ioan Paul al II-lea, 'in curand sfant']

Gratie unei derogari papale fata de norma in vigoare, ce impune un termen de cinci ani de asteptare dupa deces, procedura a fost initiata la doar doua luni de la moartea papei Ioan Paul al II-lea. Pe 19 decembrie 2009, Benedict al XVI-lea a semnat un decret prin care predecesorul sau a fost declarat "venerabil".

Dupa beatificare, pentru ca Ioan Paul al II-lea sa devina sfant, va fi nevoie ca un al doilea miracol sa ii fie atribuit. [Inca o dovada pentru sanctificarea lui Ioan Paul al II-lea]

Citeste si:
Volodimir Zelenski, declarații la zece luni de la declanșarea...
Volodimir Zelenski,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.