Papa Benedict al XVI-lea a luat masa, duminica, la Roma cu mai multe persoane nevoiase, intre care si o romanca fara documente, relateaza cotidianul La Croix, in editia electronica.
Papa s-a asezat la masa cu un haitian cu dizabilitati, o romanca fara acte legale, un chinez, un ivorian, un musulman etiopian, un locuitor din Gabon si o indianca, scrie Realitatea.net.

In jurul lor, in sala Paul-VI de la Vatican, s-au aflat peste 350 de persoane fara adapost, imigranti legali sau ilegali, bolnavi de SIDA, cu totii oaspeti obisnuiti pentru o noapte, o masa si o rugaciune la Misionarii Caritatii Maica Tereza din Roma.

Anul trecut, intr-o actiune similara, Papa a luat masa impreuna cu un barbat din Afganistan si o familie de tineri din Romania.

"Fie ca lumina Craciunului sa se poata raspandi din nou pe acest Pamant unde s-a nascut Iisus si sa inspire israelienii si palestinienii in cautarea unei coabitari corecte si pasnice!"
, a declarat Papa in fata mai multor mii de credinciosi sambata, in piata celui mai mic stat din lume, potrivit la-croix.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.