Premierul rus si fost membru al KGB, Vladimir Putin, i-a calificat drept "porci" pe tradatorii din serviciile secrete, cum ar fi de exemplu agentul care a livrat, in iunie, zece agenti rusi Statelor Unite, in sedinta sa anuala de intrebari si raspunsuri cu populatia, desfasurata joi, relateaza AFP.

"Ganditi-va la ultimul caz de tradare, cand grupul nostru de agenti a fost tradat. Sunt ofiteri, intelegeti, ofiteri. Aceasta persoana si-a tradat prietenii, fratii de arme. Sunt oameni care si-au jertfit toata viata pe altarul patriei, iar acest nemernic i-a tradat", a declarat el, in aceasta emisiune televizata, transmite MEDIAFAX.

"Cum va trai tot restul vietii sale, cum isi va privi copiii in ochi, acest porc?", a spus Putin, privind in directia camerei de luat vederi.

Fostul presedinte rus, care a condus FSB, Serviciul Federal de Securitate, inainte de venirea sa la putere, la sfarsitul lui 1999, era intrebat de un cetatean daca s-a gandit vreodata "sa hotarasca lichidarea agentilor care au tradat".

"Nu sunt sigur ca sefi de stat, chiar si in trecut, au semnat asemenea ordine. Este treaba serviciilor secrete", a rapuns Putin, a carui tara este suspectata ca a asasinat, in 2006, un fost agent FSB refugiat la Londra, devenit un opozant al Kremlinului, Aleksandr Litvinenko.

"Multi, ca serviciile secrete israeliene, au recurs la acest lucru. Oricum, se pare ca nu toti au renuntat, pana in prezent. Dar serviciile secrete ruse nu au recurs la asemenea metode", a dat asigurari Putin.

"In ceea ce ii priveste pe tradatori, ei vor pieri singuri, va asigur", a adaugat el. "Persoana care a ales un asemenea destin il va regreta de mii de ori", a mai spus premierul rus.

Zece agenti rusi, majoritatea traind in Statele Unite de mai multi ani, sub nume false, au fost demascati in iunie si expulzati catre Rusia, in cadrul unui schimb de spioni demn de Razboiul Rece.

Rusia a recunoscut recent ca acestia au fost tradati de un transfug din cadrul SVR, Serviciul de informatii externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.