Premierul in exercitiu Vlad Filat si liderul comunist Vladimir Voronin se numara printre cei mai bogati deputati din viitorul Parlament moldovean, potrivit declaratiilor de avere depuse de acestia in momentul inscrierii in campania electorala, relateaza PRO TV Chisinau.

Presedintele Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu a avut in ultimul an un salariu de aproximativ 350.000 de lei moldovenesti (21.300 de euro), un apartament cu trei camere in Chisinau si un garaj.

Vladimir Voronin castiga din salariu si pensie de aproximativ 500.000 de lei moldovenesti (30.440 de euro). El are o casa in Corjova, o vila in Parata, un apartament de 232 de metri patrati la Chisinau si un garaj. Voronin mai detine si un teren in Budesti, de 3.326 de hectare. Liderul comunistilor nu a declarat insa vila din Chisinau despre care primarul capitalei sustine ca ii apartine, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, comparativ cu declaratia depusa de Voronin la alegerile de anul trecut, din aceasta au disparut actiunile sotiei sale, in valoare de sase milioane de lei moldovenesti (365.280 de euro), pe care le detinea la Fincombank.

Nici averea liderului PLDM, Vlad Filat, nu este de neglijat, el fiind cel mai instarit liberal-democrat. Astfel, Filat a castigat din salariu in ultimii doi ani de 222.000 de lei (13.500 de euro), insa cea mai mare parte a venitului sau provine din investitii, respectiv peste sapte milioane de lei moldovenesti (peste 426.000 de euro).

Premierul detine o casa de aproape 400 de metri patrati in Chisinau, actiuni in valoare de peste 11 milioane de lei moldovenesti (aproximativ 670.000 de euro) la o companie privata si doua masini. Fata de alegerile din 29 iulie, din declaratia lui Filat a disparut o masina de lux.

La liberali, primii deputati de pe lista par a fi cei mai bogati. Astfel, presedintele interimar Mihai Ghimpu a castigat din salariu de peste 100.000 de lei moldovenesti (6.000 de euro), iar din actiunile pe care le detine la o societate a obtinut 500.000 de lei (30.440 de euro). El mai detine un apartament in Chisinau si o masina Mercedes C180.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

De asemenea, noul Parlament moldovean este dominat de barbati. Doar 19 femei au castigat mandate in noua legislatura din totalul de 101 deputati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.