Coreea de Sud va riposta cu atacuri aeriene pentru a "pedepsi sever agresorul", in cazul in care Coreea de Nord va mai lansa atacuri militare, avertizeaza ministrul sud-coreean al Apararii, la zece zile dupa tiruri de artilerie nord-coreene asupra unei insule sud-coreene, informeaza AFP.

"Fara niciun dubiu, vom utiliza forta aeriana pentru a riposta", a raspuns Kim Kwan-Jin la intrebarea privind atitudinea pe care o va adopta in cazul unui atac, transmite MEDIAFAX.

Seulul a ripostat cu obuze atacului care a vizat insula Yeonpyeong pe 23 noiembrie. Atacul nord-coreean s-a soldat cu moartea a patru sud-coreeni.

Ministrul sud-coreean al Apararii a demisionat dupa acest atac, functia fiind detinuta in prezent de Kim Kwan-Ji.

Potrivit lui Kim, Coreea de Sud isi va exercita dreptul la autoaparare si "va pedepsi sever agresorul, pana cand sursa de ostilitate va fi eliminata".

Ministrul considera redusa probabilitatea izbucnirii unui razboi intre cele doua Corei. "Gratie fortelor combinate ale Coreei de Sud si Statelor Unite, urmarim cu atentie orice semn de provocare din partea Coreei de Nord si suntem increzatori in mijloacele pentru a limita si a impiedica orice provocare", subliniaza ministrul.

In Coreea de Nord, principalele universitati au participat in ultimele zile la "reuniunile loialitatii".
In cadrul manifestarilor, studentii au promis ca vor merge pe front "sub conducerea generalului Kim Jong-Il si a tanarului capitan Kim Jong-Un in cazul unui conflict cu Coreea de Sud si Statele Unite imperialiste".

Japonia si SUA au demarat vineri cele mai importante manevre militare comune pe care le-au organizat pana acum.
Exercitiile se desfasoara in jurul insulelor nipone Shikoku, Kyushu si Okinawa.

Aflati mai multe despre conflictul dintre cele doua Corei din DOSARUL 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.