Premierul italian, Silvio Berlusconi, a negat ca ar fi afirmat in fata ambasadorului Statelor Unite la Roma ca influenta presedintelui francez Nicolas Sarkozy in Europa este in declin, asa cum sustine un document publicat de WikiLeaks.

"Declaratia care mi-a fost atribuita despre presedintele Sarkozy este o pura fantezie. Am ca regula ca atunci cand vorbesc despre altii, indiferent ca este vorba despre colegi sau adversari, sa spun numai lucruri pozitive, daca nu tac", a declarat premierul italian intr-un comunicat primit vineri, informeaza AFP.

Potrivit unei telegrame diplomatice a ambasadei americane la Roma, datata 1 ianuarie 2010 si citata de WikiLeaks, Berlusconi i-ar fi spus ambasadorului David Thorne la 3 decembrie 2009, cu ocazia unei receptii de sfarsit de an oferita de ambasada americana ca "steaua lui Sarkozy se stinge in mod vizibil si ca presedintele francez nu mai exercita aceeasi influenta ca in urma cu un an", transmite MEDIAFAX.

In cadrul acestei intrevederi, secretarul presedintiei Consiliului de Ministri, Gianni Letta, i-ar fi spus ambasadorului ca cei doi lideri sunt "masculi dominanti care au nevoie sa ocupe scena politica, sunt ca doi caini prea mari pentru aceeasi cusca".

Cititi si: Sanatatea lui Berlusconi, afectata de noptile pierdute la petreceri

Sarkozy, "mai mic" decat Chirac in ochii autoritatilor Saudite

Diplomatii americani, interesati de divortul lui Sarkozy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.