Europarlamentarul PDL Elena Basescu, membra a delegatiei PE de observare a alegerilor din R.Moldova, a apreciat ca autoritatile de la Chisinau au depus eforturi pentru ca acestea sa se desfasoare corect, impartial si liber, iar numarul mare de observatori elimina orice suspiciune de frauda.

"In misiunea de observare am putut constata ca autoritatile au depus un efort deosebit pentru ca aceste alegeri anticipate sa se desfasoare corect, impartial si liber, sa corespunda standardelor europene. Acest fapt a permis ca cetatenii sa poata vota intr-un numar foarte mare, inclusiv cei de peste hotare si sa contribuie, astfel, la consolidarea democratiei in aceasta tara aflata in imediata vecinatate a Uniunii Europene. Participarea unui numar mare de observatori internationali demonstreaza interesul major pe care comunitatea internationala il are fata de evolutiile democratice din Republica Moldova si elimina orice suspiciune de frauda", a declarat Elena Basescu, conform unui comunicat remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

De altfel, delegatia PE de observare a alegerilor din R.Moldova a constatat ca acestea au fost bine organizate.

R. Moldova si-a ales conducerea

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a condus delegatia de observare a alegerilor din partea Parlamentului European.

"Delegatia Parlamentului European a observat alegeri intr-adevar democratice si a asistat la imbunatatirea clara a procesului electoral de la ultimele alegeri. Rezultatele alegerilor reflecta vointa poporului. Este vorba despre o criza a politicului, si nu de politica pur si simplu. Pentru noi, aceste alegeri inseamna ca Republica Moldova este perceputa ca varf de lance al Parteneriatului Estic al UE", a spus Monica Macovei.

Voronin: Comunistilor li s-au furat 10% din voturi!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.