Soldatii israelieni au ucis, ieri, trei tineri palestinieni la granita cu Gaza, care intentionau sa intre in Israel pentru a gasi un serviciu, relateaza Reuters. Violentele de ieri au blocat sansele de reluare a negocierilor de pace, asteptate de la intalnirea dintre premierul Ariel Sharon si liderul palestinian Mahmoud Abbas, care, dupa numeroase alte amanari, era programata sa aiba loc astazi, mai adauga aceeasi sursa.

In acest context, primul summit israelo-palestinian, de dupa retragerea Israelului din Fasia Gaza, ar putea avea loc abia la sfarsitul lunii noiembrie, conform cotidianului "Haaretz". Intre timp, Sharon si Abbas ar trebui sa gaseasca o solutie, macar cu privire la subiectele propuse spre dezbatere, in contextul in care planurile de viitor ale celor doi se bat cap in cap. Abbas, care vrea sa-si consolideze pozitia politica inainte de alegerile din ianuarie, a cerut Israelului sa elibereze prizonierii palestinieni si sa evacueze mai multe colonii din Cisiordania.

Insa Sharon nu intentioneaza sa redea libertatea celor pe care ii considera teroristi si nici nu mai poate risca sensibilizarea populatiei israeliene, prin evacuarea altor colonii, mai comenteaza Reuters.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.