Liderul PCRM, Vladimir Voronin, ramane cel mai popular politician din Republica Moldova, cu 21 la suta, fiind urmat de premierul Vlad Filat (14 la suta), de liderul PDM Marian Lupu (zece la suta) si de presedintele interimar Mihai Ghimpu (sase la suta), conform unui sondaj realizat de CBS AXA.

Conform sondajului, ale carui rezultate au fost prezentate de institutul CBS AXA, patru partide au sansa de a intra in Parlament dupa scrutinul legislativ. PCRM ar obtine 39 la suta din voturi, PLDM 21 de procente, PDM - 19 la suta, iar PLM, 13 la suta.

Miscarea Actiunea Europeana este cotata cu doar trei la suta, iar Alianta Moldova Noastra cu doar doi la suta, potrivit sondajului, transmite MEDIAFAX.

Sondajul a fost realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din R.Moldova, in perioada 9 - 22 august, pe un esantion reprezentativ de 1.600 de persoane, avand o marja de eroare de plus/minus 2,6 la suta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.