Uniunea Europeana este ingrijorata de usurinta cu care Bulgaria le ofera cetatenie etnicilor bulgari din tarile vecine, sustine un post de radio german.

Potrivit postului de radio, citat de site-ul Novinite.com, ministrul pentru Bulgarii din Strainatate, Bojidar Dimitrov, depune eforturi semnificative pentru a elimina ingrijorarile UE, explicand conditiile necesare obtinerii cetateniei bulgare si dand asigurari ca procesul implica doar cateva persoane care nu vor deveni o povara pentru programele sociale europene, transmite MEDIAFAX.

Europa Occidentala este ingrijorata pentru ca noii cetateni bulgari vor primi si dreptul de a locui si de a munci in orice stat membru UE.

Dimitrov sustine ca informatiile privind sutele de mii sau chiar milioane de persoane care vin in Europa intr-un nou val de imigrare sunt exagerate, afirmand ca doar 16.000 de persoane au primit cetatenie bulgara in ultimii zece ani, intre acestia numarandu-se etnici bulgari din Basarabia, R.Moldova sau Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.