Imigrantii aflati in situatie ilegala in Franta vor trebui sa achite costurile eventualelor ingrijiri medicale, dupa ce Adunarea Nationala a aprobat un proiect in acest sens, informeaza Liberation in editia online.

Adunarea Nationala a decis marti restrangerea accesului la Ajutor Medical de Stat (AME), asistenta medicala oferita gratuit, strainilor care se afla in situatie ilegala in Franta, iar deputatii UMP (partidul de guvernamant) au introdus o taxa de 30 de euro, transmite MEDIAFAX.

Amendamentul care introduce aceasta taxa a fost depus de mai multi deputati UMP, intre care Dominique Tian, Thierry Mariani, Dominique Door si Jean Leonetti. Ideea introducerii taxei fusese evocata de un ministru, in luna iulie.

Mai multe asociatii au denuntat masura, afirmand ca este vorba de stigmatizarea strainilor. "Daca accesul la asistenta medicala gratuita se reduce prea mult, imigrantii clandestini vor trebui sa astepte pentru a primi ingrijiri medicale. Vor fi ingrijiti intr-un stadiu patologic mai avansat, cu riscul de a se prezenta la medic cand au nevoie urgenta de ingrijiri, iar situatia va fi mai complicata", atrage atentia Observatorul dreptului la sanatate al strainilor (ODSE).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.