Cel putin 50 de persoane si-au pierdut viata, dupa ce un feribot supraincarcat a naufragiat, sambata, in estul Indiei. Mai multi pasageri sunt in continuare disparuti, potrivit unui bilant furnizat astazi de autoritatile locale.

"Am gasit 30 de cadavre in cursul zilei de luni, astfel ca numarul total al mortilor ajunge la 50. Ne temem ca alte cadavre sunt sub nava", a declarat un membru al guvernului local, potrivit MEDIAFAX.

Feribotul transporta aproximativ 150 de persoane, potrivit primelor estimari, si s-a scufundat intr-un rau, la 120 de kilometri de Calcutta, capitala statului Bengalul Occidental.

Mai multe ambarcatiuni si un elicopter continua cautarile in zona accidentului. Rudele victimelor au protestat duminica fata de ritmul lent al operatiunilor de salvare. Ambarcatiunea avea o capacitate de 60 de locuri, pasagerii fiind in principal agricultori si pescari care se intorceau acasa dupa ce asistasera la o sarbatoare religioasa musulmana.

Accidentele de feribot sunt frecvente in Asia de Sud, din cauza deficientelor in domeniul sigurantei transporturilor si a supraaglomerarii. Un feribot s-a scufundat in acelasi rau in luna septembrie, accident soldat cu peste 20 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.