In Rusia exista circa 800 000 de vrajitori si vindecatori, a anuntat luni, la o conferinta de presa la RIA Novosti, directorul adjunct al Institutului de Psihologie al Academiei de Stiinte din Rusia, Andrei Iurevici.

Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului rus, a adoptat la inceputul lunii octombrie, in prima lectura, un proiect de lege care interzice publicitatea pentru metodele de vindecare prin magie, transmite AGERPRES.

Documentul aduce amendamente la legea asupra publicitatii, care interzice promovarea serviciilor de magie, printre care vrajitoria, samanismul si ocultismul. Legea mai interzice si publicitatea in favoarea vindecatorilor si a medicinei traditionale practicate fara autorizatie corespunzatoare, conforma statului rus.

Mii de persoane, indeosebi femei, cad anual in Rusia in plasa sarlatanilor. Pana acum, nicio lege nu le proteja impotriva acestui tip de escrocherie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.