Strazile din orasul italian Neapole erau in continuare invadate de 1.700 de tone de gunoaie duminica, acestea fiind preponderente in centrul istoric, in pofida promisiunilor premierului Silvio Berlusconi de a rezolva problema.

Pe de alta parte, in noaptea de sambata spre duminica, pompierii au fost nevoiti sa intervina de 25 de ori pentru a stinge cosurile de gunoi incendiate.

Berlusconi a promis joi ca Neapole se va debarasa de gunoi "in trei zile"; el a anuntat, de asemenea, vineri seara, ca a ajuns la un acord cu primarii comunelor respective pentru a rezolva criza deseurilor care afecteaza Neapole si localitatile invecinate.


De peste doua saptamani, localitatea Terzigno, din apropiere de Neapole, a fost teatrul unor ciocniri violente intre politisti si riverani, care cer inchiderea gropii de gunoi si resping ideea deschiderii alteia. Berlusconi a declarat vineri ca cea de-a doua groapa de gunoi din Terzigno nu va fi deschisa.

In pofida acestui acord, deseurile din Neapole nu au putut fi evacuate din cauza problemelor la cele doua depozite din regiunea Neapole destinate primirii deseurilor care urmau sa ajunga la Terzigno: Chiaiano si Giugliano.

Containerele de gunoi, prea incarcate, nu au putut parcurge ruta de acces catre groapa de gunoi din Chiaiano, in timp ce manifestatiile rezidentilor au impiedicat descarcarea deseurilor la Giugliano.

De-a lungul anilor, mafia napolitana s-a infiltrat pe piata gestionarii deseurilor din regiunea Neapole.

Criza din 2007/2008, cand orasul a detinut prima pagina a ziarelor din intreaga lume cu fotografii din centrul istoric invadat de gunoaie, a contribuit la victoria lui Silvio Berlusconi la alegerile legislative din 2008 si la revenirea sa la putere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.