Economista Dilma Rousseff, in varsta de 62 de ani, a fost aleasa duminica presedintele Braziliei, cu 56 la suta din voturi, fata de 44 la suta obtinute de rivalul sau democrat, Jose Serra, devenind astfel prima femeie presedinte din a opta economie a lumii.

Emotionata pana la lacrimi, Dilma Rousseff i-a multumit mentorului sau politic, fostul presedinte Luiz Inacio Lula da Silva, si a promis sa continue activitatea acestuia pentru eradicarea saraciei. "Nu vom avea liniste atat timp cat brazilienii vor suferi de foame", a declarat aceasta in primul sau discurs dupa castigarea alegerilor.

Pe fundalul scandarilor "Ole, ole, ole, ola, Dilma, Dilma!", mii de simpatizanti si entuziasti au invadat strazile principalelor orase din Brazilia pentru a sarbatori victoria candidatei Partidului Muncitorilor, de stanga, potrivit MEDIAFAX.

Dilma, asa cum o numesc familiar brazilienii, a luptat impotriva dictaturii militare in anii '70 si a fost detinuta timp de trei ani. In cadrul Guvernului, unde a jucat un rol important, ea si-a castigat reputatia de "doamna de fier".

Dupa opt ani de mandat, presedintele in exercitiu Luiz Inacio Lula da Silva a reusit ultimul sau pariu, determinand alegerea unei femei la presedintia tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.