Japonia se arata, la randul ei, interesata de construirea a doua reactoare pe teritoriul vietnamez, transmite France Presse.
Semnarea documentului s-a facut in prezenta presedintelui Dmitri Medvedev, Rusia dorind sa intareasca legaturile cu vechiul sau aliat comunist, scrie AGERPRES.

Totodata, primul ministru japonez Naoto Kan, prezent si el la Hanoi, acolo unde se desfasoara summitul Asiei de Est, a anuntat, duminica, impreuna cu omologul sau vietnamez, ca cele doua tari au convenit sa construiasca doua reactoare nucleare.

In privinta acordului ruso-vietnamez, Serghei Kirienko, seful agentiei ruse pentru energie atomica Rosatom, aflat la randu-i la Hanoi, nu a dorit sa evalueze valoarea proaspatului contract, insa un reprezentant al Rosatom a declarat, saptamana trecuta, ca centrala compusa din doua reactoare ar costa mai bine de patru miliarde euro.

Dezvoltarea unui program nuclear civil in Vietnam este urmarea cresterii economice inregistrate si a unei cereri suplimentare de energie. In 2009, cresterea economica a Vietnamului a fost de 5,3 la suta, ceea ce presupune o nevoie crescuta de energie de 10 la suta pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.