Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a lansat un atac violent la adresa Washingtonului, punand in discutie atentatele de la 11 septembrie 2001 si afirmand ca Statele Unite au "tarat lumea in noroi"

"Au tupeul sa ne ameninte si afirma ca toate optiunile sunt puse pe masa, dracu sa va ia (...), pe voi, care ati tarat lumea in noroi", a declarat Ahmadinejad, potrivit site-ului televiziunii nationale iraniene, citat de MEDIAFAX.

Statele Unite si Israelul, care acuza Iranul ca incearca sa fabrice arma atomica, sub acoperirea programului sau nuclear civil, nu au exclus optiunea militara, cu scopul stoparii Iranului. Teheranul a sustinut mereu ca programul sau nuclear este pur civil.

"Ei (Statele Unite) au dat drumul la un caine salbatic (Israelul) in regiune si, sub acest pretext, jefuiesc in permanenta regiunea", a declarat Ahmadinejad.

  • De asemenea, presedintele iranian a facut noi declaratii cu privire la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

"Avem sute de intrebari despre (atacurile) de la 11 septembrie, la care ei trebuie sa raspunda
", a afirmat acesta.

"Daca pretind ca, la 11 septembrie, au fost ucise 3.000 de persoane, ei (vinovatii) trebuie sa fie gasiti si executati. Noi va vom ajuta sa-i arestati, dar cu conditia sa ne dati dovezi",
a continuat el.

"Sub acest pretext, ne-au invadat regiunea, varsa sangele oamenilor si fac ceea ce vor", a spus Ahmadinejad. "Este mai bine sa parasiti regiunea singuri, pentru ca, altfel, popoarele din zona va vor expulza, cu un sut in spate", a continuat el.

Presedintele iranian a adaugat ca "americanii insisi nu accepta afirmatiile lor".


Ahmadinejad a provocat un scandal, luna trecuta, afirmand ca Statele Unite ar fi fost implicate in atentatele de la 11 septembrie 2001, intr-un discurs sustinut in fata Adunarii Generale a ONU, pe care presedintele american, Barack Obama, l-a calificat drept incitare la ura.

Presedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, a criticat, de asemenea, Statele Unite, calificand drept o "copilarie" hotararea presedintelui Obama de a ingheta averile apartinand unui numar de opt lideri iranieni, intre care trei actuali ministri, pe care acestia le-ar putea detine pe teritoriul american, si de a refuza sa le acorde vize de calatorie in Statele Unite.

Citeste si:
VIDEO Joe Biden, mesaj la 20 de ani de la atentatele din 11...
VIDEO Joe Biden, mesaj...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.