Cel putin 36 de persoane au fost ucise in urma unei coliziuni intre doua trenuri, pe insula indoneziana Java, potrivit unui bilant stabilit la aproximativ zece ore dupa accident.

O eroare de gestionare a traficului feroviar se afla la originea accidentului, care s-a produs sambata dimineata la gara Petarukan Pemalang (in centrul insulei Java), a afirmat purtatorul de cuvant al politiei nationale, Iskandar Hasan, potrivit MEDIAFAX.

O ancheta urmeaza sa stabileasca oficial cauzele coliziunii.

"Treizeci si sase de persoane au fost ucise si peste 30 grav ranite", potrivit purtatorului de cuvant.

"Toate victimele au fost scoase din vagoane si transportate la spital", a declarat la randul sau un purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor, Bambang Ervan.

Conform oficialilor prezenti la locul accidentului, un tren de calatori care se indrepta spre Surabaya a lovit partea din spate a altei garnituri stationate, care urma sa plece spre Semarang.

Majoritatea mortilor si ranitilor erau prinsi in trei vagoane care au deraiat si s-au rasturnat, potrivit oficialilor.

Presa locala a mentionat sosirea tardiva a echipelor de interventie si absenta echipamentelor pentru degajarea pasagerilor prinsi in vagoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.