Un preot italian in varsta de 75 de ani a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru violente sexuale comise in 2007 asupra unei fetite de sapte ani din parohia sa, situata in localitatea Arese, in apropiere de Milano (nord).

Potrivit procurorilor, preotul a atras fetita in biroul sau pe 24 februarie 2007 sub pretextul de a-i oferi bomboane, profitand de acest lucru pentru a o molesta sexual, scrie MEDIAFAX.

Parchetul solicitase cinci ani de inchisoare pentru preotul care a lucrat mult timp la o organizatie neguvernamentala din America de Sud. Preotul a fost suspendat din functia sacerdotala la inceputul anchetei.

Justitia i-a interzis preotului contactul cu minori si a ordonat plata de daune victimei.

"Tribunalul a recunoscut realitatea faptelor", a declarat tatal copilului.

Judecatorii au acceptat si o solicitare a Parchetului pentru audierea altor doi preoti suspectati de declaratii false pentru acoperirea colegului lor.

Avocatul preotului a reiterat nevinovatia clientului sau. "Nu mi se pare satisfacatoare aceasta modalitate de administrare a justitiei", a declarat Marco Zanchetti.

Condamnarea intervine in conditiile in care Conferinta Episcopala Italiana (CEI) a anuntat vineri ca "situatia din Italia nu pare sa necesite initiative precum cele adoptate de alte conferinte episcopale".

Potrivit CEI, in ultimii zece ani, in Italia au existat aproximativ o suta de procese canonice, iar episcopii italieni au dat dovada de "rigoare" pentru combaterea pedofiliei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.