Bancile si bancherii din Marea Britanie sunt in prezent potentiale tinte pentru Adevarata IRA, au avertizat liderii gruparii teroriste disidente republicane, intr-un interviu publicat de cotidianul The Guardian, in editia electronica.

Desi gruparea are doar 100 de activisti, liderii sai au afirmat ca raman prioritare tintele din Anglia, relateaza MEDIAFAX.

"Avem un trecut de atacare a unor tinte economice importante si a unor institutii financiare, cum ar fi City of London", au declarat ei, adaugand ca "rolul bancherilor si institutiilor pe care le servesc in finantarea sistemului colonial si capitalist britanic nu a trecut neobservat".

"Sa nu uitam ca bancherii sunt vecinii apropiati ai politicienilor. Majoritatea persoanelor pot intelege: (...) politicienii le ofera bancherilor fonduri publice, bancherii isi acorda bonusuri consistente si imprumuta bani publicului cu dobanda. Este de fapt un cerc infractional de care beneficiaza o elita sociala, in detrimentul multor milioane de victime", au apreciat ei.


Dar surse din cadrul serviciilor de securitate din Irlanda de Nord subliniaza ca Adevarata IRA nu dispune de resursele logistice necesare si, desi are acces la explozibile, gruparea nu a comis inca nici un atentat major.

Gruparea terorista a subliniat, in mai multe raspunsuri scrise la intrebarile puse de cotidian, ca viitoarele atacuri vor alterna intre "tinte militare, politice si economice". Este pentru prima oara cand Adevarata IRA s-a remarcat printr-o retorica anticapitalista atat de deschisa, concentrandu-se pe rolul sistemului bancar, subliniaza The Guardian, remarcand ca aceasta este o incercare de a exploata intensa ostilitate fata de banci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.