Presedintele Bush a dezva-luit, la o conferinta de presa, ca ia in studiu posibilitatea proclamarii carantinei, in cazul izbucnirii unei epidemii de gripa aviara si ca s-ar putea recurge la folosirea armatei pentru aplicarea unei asemenea decizii. ,Sunt preocupat de ceea ce o astfel de epidemie va reprezenta pentru SUA si pentru restul lumii", a declarat el.

Ce-i drept, virusul gripei aviare nu a suferit inca mutatiile care sa-i permita transmiterea directa de la om la om, dar, daca acest lucru se va produce, consecintele ar fi catastrofale: virusul fiind nou, sistemul imunitar al omului nu-i va putea face fata, iar jumatate din cei infectati ar fi sortiti mortii. ,Este ca o gigantica bomba, care ar putea avea un impact inimaginabil", provocand zeci de milioane de victime, a declarat fostul ministru american al sanatatii, Tommy Thompson.

Iar presedintele Bush a mai comunicat ziaris-tilor ca a luat legatura cu liderii politici din intreaga lume pentru constientizarea primejdiei existente si intensificarea masurilor de precautie pentru a o preintampina.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.