Iranul a refuzat accesul in centre nucleare inspectorilor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), obstructionand astfel anchetele in curs pe tema controversatului program nuclear, arata un raport AIEA,

Agentia ONU denunta "refuzurile repetate ale Iranului de a accepta vizitele inspectorilor AIEA in centrele unde se produce combustibil nuclear".

Teheranul a impiedicat, de curand, doi inspectori AIEA sa verifice activitatile reactorului de cercetare din capitala Iranului, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

Potrivit Iranului, informatiile furnizate de cei doi inspectori erau eronate. Insa AIEA a mentinut declaratiile celor doi inspectori, care denuntau activitati nucleare nedeclarate.

Raportul, trimis Consiliului Guvernatorilor AIEA, precizeaza ca Iranul a fost invitat, pe 19 iulie, sa ofere explicatii in legatura cu o serie de incidente, inclusiv in legatura cu ruperea unor sigilii de catre angajatii unui centru de tratare a combustibilului nuclear. Potrivit Teheranului, este vorba de un accident.

Cu toate acestea, documentul subliniaza ca inspectorii AIEA trebuie sa faca verificari pentru a stabili daca nu au disparut materiale sau echipamente.

Cititi pe acelasi subiect: Iranul va porni o “riposta planetara”, daca este atacat

Cum evita Iranul sanctiunile internationale?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.