Rusia reuseste sa rezolve cu succes problema romilor, oferindu-le acces la educatie, permitandu-le sa infiinteze ferme proprii pentru cresterea cailor si stimulandu-i sa devina oameni de afaceri, afirma vicepresedintele Uniunii Internationale a Romilor.

"Exista dovezi ca nu toata lumea are drepturi egale in Europa", declara Nadejda Demetr, vicepresedintele Uniunii Internationale a Romilor. "Exista 18 milioane de romi in lume, iar sapte-opt milioane traiesc in Romania, Ungaria, Bulgaria, Slovacia si Cehia, precum si in spatiul fost-iugoslav. Izolarea si deportarea nu vor rezolva problema romilor", subliniaza Demetr, referindu-se la expulzarea romilor din Franta si la situatia romilor din Slovacia, transmite MEDIAFAX, citand editia online a Voice of Russia.

"Educarea in masa este cea mai buna solutie. Daca va creste nivelul educational al celor mai multi dintre romi, va fi vizibila o schimbare a comportamentului acestora", adauga Demetr.

O scoala pentru educarea romilor exista de mult timp in regiunea rusa Novgorod, iar la Moscova functioneaza Teatrul Romilor, singurul din lume. In regiunile Stavropol si Leningrad exista numeroase ferme pentru cresterea cailor, apartinand unor romi. La Moscova, numerosi romi sunt avocati, oameni de afaceri sau oameni de stiinta.

"Rusia rezolva cu succes unele dintre problemele romilor", observa Demetr,
subliniind ca abordarea corecta este integrarea acestora in societate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.