Un barbat inarmat cu un pistol si cu un dispozitiv exploziv a luat miercuri seara trei ostatici in sediul Discovery Channel, din apropiere de Washington.

Barbatul a fost ucis de politie, iar cei trei ostatici pe care ii retinea au fost eliberati, transmite AFP, potrivit MEDIAFAX.

"Unitatile noastre tactice au intervenit" cand suspectul a indreptat arma catre unul dintre ostatici, a declarat comandantul politiei comitatului Montgomery, J. Thomas Manger, in timpul unei conferinte de presa. "Ele au tras in suspect. Suspectul a murit", a adaugat el.

Viata persoanelor retinute a fost pusa in pericol pe parcursul a doua ore, cat au durat negocierile prin telefon si in cursul carora suspectul a dat dovada de o instabilitate emotionala.

"Toti ostaticii sunt in siguranta si in afara cladirii", a subliniat Manger.

El a adaugat ca politia apreciase ca barbatul purta "dispozitive explozive pe piept si la spate", care "se pare ca au explodat".

Alte dispozitive suspecte se gaseau insa in continuare in cladire. "Ele sunt in rucsacuri si nu stim exact cine le-a adus aici si despre ce este vorba. Suspectam ca au fost aduse de (autorul luarii de ostatici), asa ca este necesar sa le neutralizam", a spus J. Thomas Manger.
El a precizat ca nu se stie cu siguranta in aceasta etapa daca autorul luarii de ostatici a actionat singur. "Exista mai multe informatii pe care trebuie sa le analizam", a spus el.

  • Luarea de ostatici a inceput la ora locala 13.00 (20.00, ora Romaniei) la sediul Discovery Channel, o cladire mare situata in Silver Spring, statul Maryland, intr-o zona comerciala din apropierea mijloacelor de transport in comun, la aproximativ 11 kilometri nord de Casa Alba.

Potrivit comandantului politiei, suspectul era cunoscut pentru faptul ca a avut "probleme cu angajatii Discovery Channel".
Citeste si:
5 dintre ostaticii eliberați luni de Hamas au legături cu România
5 dintre ostaticii eliberați...

Mass-media americana afirmase ca suspectul ar putea fi un militant ecologist ce raspundea la numele de James Jay Lee, implicat intr-o lupta acerba impotriva incalzirii globale. Imagini cu acest barbat fluturand o pancarta pe care era scris: "Discovery Channel: salvati planeta!" au fost difuzate de posturile americane de televiziune.

Politia a refuzat sa confirme ca acest barbat a fost autorul luarii de ostatici.

  • Potrivit altor surse din presa, James Jay Lee ar fi de asemenea autorul unui site "savetheplanetprotest.com", continand o serie de revendicari in 11 puncte, numita: "Discovery Channel TREBUIE sa transmita intregii lumi angajamentul sau de salvare a planetei si trebuie sa faca acest lucru IMEDIAT".

Textul, semnat "Lee", scris intr-un stil lipsit de coerenta si avand o punere in pagina invechita (text negru pe fond alb), explica faptul ca, pentru a salva planeta, este necesara "diminuarea populatiei umane", impiedicand reproducerea oamenilor.
Citeste si:
Un sarcofag egiptean va fi deschis in direct intr-o emisiune...
Un sarcofag egiptean va fi...

Autorul textului cere postului Discovery Channel sa creeze o noua grila de programe, pentru a sensibiliza populatia in legatura cu importanta temei incalzirii climatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.