Vladimir Putin s-a intilnit ieri, la Londra, cu Tony Blair si Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Cu ocazia celui de-al 16-lea Summit UE - Rusia, liderii europeni si rusi au discutat despre dependenta energetica a UE fata de Rusia, dar si despre incalzirea globala si terorism.

"Daca Rusia n-ar contribui cu resursele ei energetice, preturile ar fi mult mai mari", a declarat Putin la conferinta de presa de la sfirsitul Summit-ului, citat de RIA Novosti. Apoi a completat: "Rusia acopera 90 la suta din necesarul de gaze al Uniunii Europene".

Dupa Olanda, Luxemburg, Cipru si Germania, Marea Britanie ocupa locul 5 in topul investitorilor straini in economia rusa. In 2004, volumul investitiilor britanice a fost de 8,7 miliarde de dolari, iar schimburile bilaterale au fost de 9,3 miliarde de dolari. Comertul ruso-britanic a inregistrat o crestere de aproape 50 la suta fata de 2003. Rusia va prelua de la Marea Britanie presedintia G8, anul viitor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.