Un avion de pasageri care zbura pe ruta San Francisco - Sydney a efectuat o aterizare de urgenta dupa ce unul dintre motoarele aeronavei a luat foc si a explodat la scurt timp dupa decolare, insa niciuna dintre cele 230 de persoane aflate la bord nu a fost ranita, informeaza Sky News.

Avionul este un Boeing 747 apartinand companiei Qantas Airways. O inregistrare video realizata de unul dintre pasageri surprinde momentul in care unul dintre cele patru motoare ale avionului ia foc si explodeaza in zbor, potrivit MEDIAFAX.

"Am auzit un zgomot, o lovitura si avionul a virat brusc spre stanga", a declarat pasagerul, Nolan Goldstein. "Situatia a fost foarte confuza ceva timp, iar capitanul a anuntat ca un motor a explodat. Avionul vibra foarte tare la inceput si chiar s-a clatinat putin", isi aminteste pasagerul.

Pilotii au oprit motorul avariat si au decis revenirea pe aeroportul din San Francisco. Purtatorul de cuvant al companiei Qantas Airways a declarat ca pilotii au evacuat o mare parte a combustibilului in Oceanul Pacific inainte de aterizarea de urgenta.

Niciunul dintre cei 212 pasageri si 18 membri ai echipajului nu a fost ranit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.