Doua incendii, cele mai importante din aceasta vara din Franta, au devastat luni cel putin 2.600 de hectare de vegetatie in departamentul Herault, din sudul tarii, amenintand sate si distrugand mai multe locuinte, fara a se solda cu victime, transmite AFP.

Aproximativ 2.000 de hectare de padure de pini au ars in sectorul comunelor Fontanes si Saint-Bauzille-de-Montmel, la nord de orasul Montpellier. Luni seara, incendiul, intetit de rafale de vant puternice din nord, ameninta trei sate.

Patru locuinte au ars intr-unul din ele. Potrivit Prefecturii, 15 familii au fost evacuate din locuintele lor, ca o masura de precautie.

Un alt incendiu s-a extins pe o suprafata de 600 de hectare in comunele Villeveyrac si Meze. Mai multe locuinte si aproximativ zece vehicule au fost distruse. Incendiul a fost circumscris luni seara, potrivit Prefecturii. Autostrada A9, inchisa temporar circulatiei, a fost redeschisa.
Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate preventiv.

Echipe suplimentare de pompieri au fost mobilizate din departamentele vecine. Conform Prefecturii, au fost mobilizate 13 coloane compuse fiecare din 13 pana la 15 masini.

Patru avioane Canadair, doua Trackers si doua Dash au fost mobilizate de asemenea luni dupa-amiaza pe diferite fronturi, dar ele au fost nevoite sa isi opreasca interventiile odata cu lasarea noptii.

Un al treilea incendiu s-a declansat luni dupa-amiaza la nord-vest de Montpellier. Au fost decise evacuari preventive. In cursul serii, incendiul a fost circumscris.

Un incendiu s-a declansat luni seara si la Cassis, in departamentul Bouches-du-Rhone, la est de Herault, si s-a propagat in directia La Ciotat, dupa ce a traversat autostrada A50 si a distrus mai multe zeci de hectare, au declarat mai multe surse.

Aproximativ o suta de persoane au fost evacuate "preventiv" din locuintele lor in noaptea de luni spre marti, la nord-vest de La Ciotat, fiind adapostite intr-una din cele doua sali deschise de municipalitatea orasului.

Citeste si:
Motivul pentru care românii nu-și asigură locuințele la cutremure...
Motivul pentru care românii...

Circulatia pe autostrada a fost inchisa.

Aproximativ 20 de hectare de padure de pini au fost de asemenea afectate in departamentul vecin Var.

Incepand de sambata, sud-estul Frantei a fost plasat in alerta de incendiu maxim, din cauza rafalelor de vant violente din aceasta regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.