Un atentat cu masina-capcana, comis, ieri, intr-o piata aglomerata din Hilla, oras cu populatie majoritar siita situat la circa 100 de kilometri sud de Bagdad, s-a soldat cu moartea a 10 persoane si ranirea altor 12. Atentatul a avut loc in jurul orei locale 09:00 (08:00 ora Romaniei), in piata de fructe si legume Al-Ammar, din centrul orasului. Ambulantele si fortele de ordine au fost mobilizate rapid.

Si triplul atentat comis, joi, in orasul siit Balad, situat la nord de Bagdad, a avut urmari extrem de grave: 99 de morti si 124 de raniti, potrivit unui nou bilant, anuntat, ieri, de surse medicale si din cadrul politiei, citate de Mediafax. Doua masini-capcana au explodat, joi, la un interval de 10 minute, in jurul orei locale 18:30 (17:30 ora Romaniei), pe strada Masraf, o artera comerciala din centrul orasului situat la 70 de kilometri de Bagdad. Cel de-al treilea atac s-a produs 10 minute mai tarziu, in cartierul Bab al-Sur.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.