Un hotel detinut de catre doi angajati ai Comisiei Europene, in spatele caruia s-a dovedit ca functiona de fapt un bordel, a provocat un adevarat scandal la Bruxelles, titra ieri cotidianul Daily Telegraph. Functionarii, despre care nimeni nu stia ca detin hotelul cu pricina, au abuzat de pozitia lor pentru a-i intimida pe locatari si pentru a-si extinde ''afacerile''.
Ca urmare a scandalului monstuos, Comisia Europena a declansat o procedura disciplinara impotriva celor doi angajati, o italianca si un grec, pentru faima proasta pe care i-o aduc astfel institutiei europene.

Hotelul Studio Europe, situat intr-unul dintre cele mai rau famate zone ale Bruxelles-ului, inchiria camere cu ora prostituatelor si clientilor lor. Carmela lo Giudice, asistenta din Ministerul Economiei, asociatul sau, Georges Tzikis, functionar din Ministerul Muncii, impreuna cu un alt individ, Ali Akhun Moiz, care trecea drept amant al italiencei Carmela lo Giudice, detineau hotelul Studio Europe din Rue des Commercants, desi au declarat ca nu il conduceau efectiv.

Preturile stabilimentului se situau in jurul a 13 euro pe ora. Dat fiind ca acestia nu erau in mod oficial administratorii hotelului, nimeni nu stia de afacerile lor. Legaturile cu Studio Europe au iesit la lumina dupa ce acestia s-au laudat, in scopul intimidarii locatarilor, cu aducerea unor reprezentanti ai Uniunii Europene la o intalnire a locatarilor care urmau sa dezbata problema prostitutiei. Majoritatea oamenilor din zona se plangeau de multa vreme de problemele create de acest local.

Conform Daily Telegraph, autoritatile locale au declarat ca lo Giudice si Tzikis au intrerupt discutiile foarte repede. ''Acestia au devenit extrem de agresivi'', comenta unul dintre participanti. ''Au inceput sa strige ca lucreaza pentru Comisia Europena si ca au relatii acolo.''

Bart Staes, membru al Parlamentului European care s-a ocupat de acest caz, a declarat ca prezenta celor doi proprietari la aceasta sedinta indica foarte clar ca erau la curent cu ceea ce se petrece in hotelul lor, si ca iesirile lor violente s-au vrut o incercare de intimidare a locatarilor. Daca ancheta declansata de Comisia Europeana va dovedi ca cei cei doi functionari au incalcat regulamentul intern al institutiei si au abuzat de functiile pe care le detin, atunci risca o suspendare din functie si plata unor amenzi usturatoare.

Italianca si asociatul ei grec sunt asteptati sa apara in fata Comisiei Europene la inceputul lunii urmatoare. Ei se fac vinovati de incalcarea statutului de angajati ai inaltei institutii europene, care prevede ca orice alta activitate suplimentara trebuie sa fie compatibila cu interesele Comisiei Europene. Conform presei britanice, cei doi angajati ai Comisiei Europene nu se afla la prima abatere de acest gen, in urma cu cateva luni de zile fiind protagonistii unui alt scandal, in care i-au acuzat pe membrii Comisiei de ''hartuire morala'' si au cerut daune de 100 de mii de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.