Parlamentul European va avea un nou presedinte in iulie 2006. Conform algoritmului, care functioneaza in cadrul PE, actualul presedinte, socialistul Josep Borell, va fi inlocuit, cel mai probabil, de catre liderul "popularilor", Hans Gert Poettering, sau de un alt membru al PPE. Momentul poate fi extrem de important pentru Romania, dat fiind faptul ca decizia privind cooptarea tarii noastre in UE, la 1 ianuarie 2007 sau 2008, nu va fi luata, asa cum se asteapta in prezent oficialii romani, in luna aprilie 2006, ci cel mai probabil, in vara aceluiasi an.

Astfel, momentul va coincide cu venirea la presedintia PE a unui reprezentant al PPE. Partidul Democrat si UDMR sunt formatiunile politice din Romania afiliate la "internationala" conservatorilor europeni. In luna mai a acestui an, Hans Gert Poettering a votat, in cadrul Conferintei presedintilor impotriva cooptarii observatorilor romani in PE, in luna septembrie. Decizia de primire a euroobservatorilor romani si bulgari a fost luata, totusi, dupa un al doilea vot cerut de actualul presedinte al PE, Josep Borell.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.