Jurnalistii bulgari si-au exprimat nemultumirea fata de uzul votului electronic "prin procura", inaintand o plangere in acest sens la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului.

Potrivit saptamanalului "168 Ceassa", CEDO "a inregistrat plangerea impotriva Parlamentului de la Sofia in legatura cu practica deputatilor de a vota folosind cartelele electronice ale colegilor lor absenti". Totodata, publicatia bulgara recunoaste ca a sprijinit demersul jurnalistilor bulgari. Totul a pornit de la o sedinta a Parlamentului, desfasurata la 21 septembrie. In cursul unei proceduri de vot, au fost inregistrate 127 de sufragii, in contextul in care in sala nu se aflau decat 80 de deputati.

ILEGAL

Desi aceasta practica a fost declarata neconstitutionala in urma cu doi ani, voturile multiple s-au generalizat in Legislativul bulgar. Asta in ciuda repetatelor incercari ale presedintilor Adunarii Nationale de a-i impiedica pe alesii neamului sa voteze pentru colegii lor absenti. "Nici o sanctiune nu a putut fi aplicata in masura in care deputatii nu raspund decat in fata poporului", noteaza revista "168 Ceassa", care a facut un apel la populatie sa sesizeze si sa ia masuri impotriva deputatilor care incalca legea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.