In sedinta de ieri, Rada Suprema a Ucrainei a aprobat candidatura lui Iurii Ehanurov pentru functia de prim-ministru al Ucrainei, propusa, pentru a doua oara, de catre presedintele Viktor Iuscenko, dupa respingerea acesteia in urma cu trei zile. De data aceasta, Ehanurov a obtinut votul a 289 de deputati din cei 338 prezenti, in conditiile in care avea nevoie de minimum 226 de voturi. Dupa esecul din primul tur, presedintele Iuscenko a fost nevoit sa initieze o serie de consultari cu liderii tuturor formatiunilor parlamentare.

Rezultatul acestora s-a reflectat in obtinerea sprijinului celor 50 de deputati din partea partidului "Regiunile Ucrainei", condus de fostul premier Viktor Ianukovici, dupa ce, la sedinta precedenta, doar trei dintre acestia votasera pentru candidatul propus de presedinte. Ehanurov a obtinut, de asemenea, cateva voturi suplimentare din partea unor deputati independenti, precum si de la parlamentarii ramasi loiali fostului premier, Iulia Timosenko.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.