In fata celei mai puternice crize politice din cariera sa, George W. Bush isi cauta linistea intr-un mai vechi obicei, de care el spunea ca a scapat atunci cand a implinit 40 de ani: bautura. "The National Enquirer" scrie ca uraganul Katrina a pus capat rezistentei nervoase a presedintelui, care a inceput sa-si umple paharul aproape in fiecare seara.

Surse apropiate familiei prezidentiale au dezvaluit ca, la putin timp dupa ce Katrina a devastat trei state americane, prima doamna a Americii, Laura Bush, si-a surprins sotul, la ranch-ul din Texas, turnand whisky intr-un pahar si pregatindu-se sa-l duca la gura. "George, opreste-te!", ar fi strigat ea, speriata de posibilitatea ca problema bauturii sa revina din nou in viata de familie. Dupa o lunga discutie cu sotul sau, Laura l-a avertizat ca il va insoti mai des in calatoriile oficiale, pentru a-l impiedica sa cada prada viciului.

Doamna Bush l-a mai pus sa aleaga, de altfel, intre ea si whisky, in urma cu 19 ani, cand i-a spus: "Ori Jim Beam, ori eu". Iar acum, vrea sa evite momente de cosmar, mai ales atunci cand George trece printr-o perioada foarte grea. Tabloidul american citeaza mai multe declaratii ale apropiatilor familiei Bush. "George a fost intotdeauna un fan al paharului. A avut probleme cu bautura in tinerete si desi avea nevoie de terapie, a refuzat intotdeauna sa vorbeasca cu un specialist". "Sunt surprins ca nu s-a reapucat mai de mult sa bea, la cate probleme are".

Mai mult, atunci cand i-a vizitat pe sinistratii din New Orleans, presedintele a fost surprins vorbind cu nostalgie despre tinerete: "Imi aduc aminte de perioada tineretii, cand nu stiam altceva in afara de petreceri si bautura". Inainte de alegerile prezidentiale din 2000, Bush a recunoscut ca, in 1976, a fost arestat pentru ca a condus masina sub influenta bauturilor alcoolice. "Am facut greseli, dar nu sunt dependent de alcool", afirma el atunci.

Invata din greseli?

Razboiul din Irak, moartea soldatilor americani, esecul prevenirii dezastrului provocat de uraganul Katrina, scaderea cotei de popularitate, toate acestea au daramat moralul presedintelui. Dar cum americanii sunt din nou amenintati de o alta catastrofa naturala, administratia pare sa fi invatat din greselile trecutului. Uraganul Rita a ajuns la gradul 5, iar vineri noapte sau sambata dimineata, urmeaza sa loveasca Louisiana si Texas. Aproximativ 1,3 milioane de oameni au primit deja ordin de evacuare. Camioane cu alimente, apa si medicamente au pornit spre zonele care vor fi lovite, iar echipele de salvare si asistenta medicala sunt in stare de alerta.

Ernie Allen, presedintele Centrului national pentru copii disparuti, a declarat ca una dintre lectiile invatate de pe urma Katrinei a fost ca familiile sa-si fotografieze copiii si sa trimita pozele prietenilor si rudelor. El i-a mai sfatuit pe parinti sa le faca micutilor un "act de identitate simplificat", pe care copiii sa il poarte in permanenta asupra lor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.