Premierul ungar, Gyurcsany Ferenc (foto), a promis adoptarea unui sistem de impozitare mai corect pentru 2006, in conditiile in care, in primavara anului viitor, in aceasta tara urmeaza sa fie organizate alegeri parlamentare.

Printre masurile de reforma pe care cabinetul sau se pregateste sa le puna in aplicare se numara reducerea impozitelor, dar si introducerea unei "taxe pentru lux". Astfel, persoanele care detin o locuinta in valoare de peste 100 milioane de forinti (406.000 euro) vor trebui sa contribuie mai substantial la bugetul de stat, in aceasta categorie intrand, potrivit estimarilor actuale, 30.000 de proprietari. Toate taxele ar putea fi insa modificate, rata medie de impozitare reducandu-se de la 38% la 35%, a mentionat premierul. Propunerile vor fi supuse votului parlametului la mijlocul lunii noiembrie.

Pe de alta parte, guvernatorul bancii centrale, Zsigmond Jarai, a apreciat ieri ca Ungaria nu pare sa aiba sanse reale de a adopta euro in 2010, din cauza situatiei proaste a bugetului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.