De la administrator de fond mutual care a bagat in buzunar zeci de milioane de dolari, pana la soferul de taxi care se intoarce dupa un an periculos de munca pe strazi cu numai 37.000 de dolari, totul este posibil in New York City.

Revista "New York" a publicat o lista de salarii care faceau obiectul curiozitatii multor americani, folosind declaratii de avere, reportaje de stiri, copii dupa facturi, fise de impozite si informatii obtinute din "surse sigure".

Categoriile luate in calcul au fost imobiliare, afaceri, sport, transporturi, servicii, arta, moda, muzica, alimentatie, politie, educatie, sanatate, religie, televiziune si avocatura.

Iata cele mai semnificative reazultate:

Rapper-ul 50 Cent canta despre saracia din ghetourile americane dar a plecat acasa cu 50 de milioane de dolari anul trecut, in timp ce vagabondul de la intersectia dintre Broadway si Bleecker (Zona Zero pentru cersit) a incasat 24.000 de dolari intr-un an!

Diddy s-a multumit doar cu 36 de milioane de dolari, dar promite ca revine cu muzica noua care sa se asorteze noii schimbarii de nume.

Andy Warhol, artist pop mort de ceva vreme, inca primeste anual circa 16 milioane de dolari din drepturi de autor, o suma imensa pentru cineva care nici macar nu mai e in viata, in timp ce coordonatorul-sef al programului anti-graffiti din cadrul Politiei new-yorkeze NYPD incaseaza anual 149.766 de dolari.

Actrita Sarah Jessica Parker care si-a aratat chipul in mai multe reclame pentru firma de vestimentatie Gap a incasat 38 de milioane de dolari, in timp ce un vanzator (cu experienta!) la magazinul Gap primeste un cec anual de 22.000 de dolari.

Robert De Niro - 20 de milioane de dolari anul trecut, iar vanzatorul de bilete la un cinematograf cu pretentii unde ruleaza filme in care joaca de Niro (City Cinemas Village East) isi duce traiul cu 10.200 de dolari pe an.

Senatorul Hillary Clinton (sotia fostului presedinte) pleaca acasa cu 162.100 acasa dupa un an de politica, nu foarte departe de guvernatorul statului New York, George Pataki, cu ai lui 179.000 de dolari.

Procurorul general al statului Eliot Spitzer e modest cu ai sai 151.000 de dolari, dar nu la fel de modest ca primarul orasului, Michael Bloomberg, care se lauda ca ridica din salariu doar un dolar. (si asta nu intotdeauna!).

Redactorul-sef al revistei Vogue incaseaza doua milioane de dolari, iar asistenta trebuie sa fie la inaltime pentru 40.000 de dolari.

Presedintele Citigroup, Sanford Weill, savureaza un salariu de 29.121.679 de dolari, iar traficantul de cocaina "Flower" (un nume binecunoscut strazilor new-yorkeze) zice ca anul trecut 150.000 de dolari s-au strans din doze, oricum mult mai bine decat rabinul Joseph H. Gelberman care castiga 50.000.de dolari.

Bucatarul Jean-Georges Vongerichten, apreciat pentru maiestria sa culinara incaseaza sase milioane de dolari, un vanzator de hot-dog la coltul strazii (care are clienti non-stop) castiga 11.200 de dolari, iar chinezul care livreaza mancare la domiciliu primeste de la restaurantul unde este angajat 5.200 de dolari (nu sunt incluse si bacsisurile).

Este evident ca batranul New York ramane orasul contrastelor si al tuturor posibilitatilor, dar un lucru ramane cert: nu castigi cat meriti ci castigi atat cat ai reusit sa meriti.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.