Spre comparatie, Basescu a stat 35 de minute in Biroul Oval

Komsomolskaia Pravda face un interesant rezumat, sub titlul: "De ce s-a dus Putin in America? Cinci intrebari naive despre ce a facut presedintele rus peste Ocean".

De ce a asistat doua zile intregi la sesiunea ONU?

Deja din a doua zi dupa deschiderea sedintei Adunarii Generale, multi dintre oaspeti au parasit sediul ONU din New York. Dar Putin a ramas. Folosindu-se de aceasta oportunitate, presedintele rus s-a intalnit, pe "teritoriul ONU", cu opt sefi de state, inclusiv Israel, Irak si Iran. In medie, fiecare intalnire a durat o ora. Dar daca ar fi trebuit sa mearga in toate aceste tari, i-ar fi trebuit minimum opt zile, plus cateva milioane de ruble din bugetul de stat".

Putin a incercat sa il ajute pe Patriarhul Moscovei sa isi creasca influenta in strainatate pe seama intaririi legaturilor dintre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Rusa de peste hotare (despartite in 1919). De aceea, la New York el a mers la Catedrala Znamenski, ce apartine de Biserica Rusa de peste hotare.

Chiar trebuia sa deschida "RUSSIA!"?

Dar cine putea promova mai bine pe piata externa brandul "RUSSIA!" decat insusi presedintele? La New York, pe langa expozitia de arta organizata sub acest nume, trebuia sa aiba loc si prezentarea canalului de televiziune "Russia Today", dar nu s-au putut grabi lucrurile - postul lucreaza inca "in orb". De ce era nevoie de acest mare proiect propagandistic?

Dar cu Bush, despre ce "secrete" a vorbit?

Putin si Bush au discutat intre patru ochi, la Washington. 20 de minute. Despre ce au vorbit? Bush si-a povestit calatoriile in regiunile afectate de uraganul Katrina. Probabil de aceea presedintele rus, la conferinta de presa, a subliniat: in timpul intrevederii se simtea ca gandurile lui George sunt departe, in zona dezastrului...

Ce li s-a promis petrolistilor americani?

"Putin este nemultumit ca pe piata americana, foarte avantajoasa pentru Rusia, intra doar 2% petrol rusesc si inca si mai putine gaze. De aceea el a reunit la Washington "marea troica" a businessului petrolier din SUA - conducatorii companiilor "ExxonMobil", "ConoccoPhillips" si "Chevron Texaco" - si le-a promis sprijin daca vor incepe sa colaboreze strans cu Rusia. Ultimele doua companii au fost deja inserate de Gazprom pe lista candidatilor la licitatia pentru exploatarea zacamintelor din Marea Barents.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.