Americanii lupta in Irak pe bani imprumutati din China si Rusia

Fostul presedinte al SUA, Bill Clinton, l-a criticat vehement - intr-un interviu televizat de canalul ABC - pe actualul lider de la Casa Alba, George W. Bush, pentru programul sau de scadere a impozitelor, apreciind ca este o contradictie flagranta intre aceasta decizie si nevoia SUA de fonduri pentru a finanta razboiul din Irak si a inlatura urmarile ciclonului Katrina. Aceste scaderi de impozite inseamna ca in fiecare zi guvernul nostru imprumuta bani pe piata financiara de la alte state pentru a finanta cheltuielile din Irak si Afganistan, a denuntat Bill Clinton.

,Niciodata in istoria republicii noastre nu am finantat un conflict militar imprumutand bani din alta parte", a afirmat el. Clinton a indemnat opozitia democrata sa continue sa se opuna reducerilor de impozite si sa faca din ele o tema pentru viitoarele alegeri legislative si locale din 2006, precum si pentru alegerile prezidentiale din 2008. Depindem de Japonia, China, Rusia, Marea Britanie, Arabia Saudita si de Coreea de Sud care ne imprumuta bani in fiecare zi a anului pentru a acoperi scaderea impozitelor si cheltuielile de razboi, sustine fostul presedinte american.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.