Guvernul britanic si-a amanat planurile secrete de a reduce efectivele pe care le are in Irak si nu a stabilit un termen oficial de retragere a trupelor britanice, potrivit editiei electronice a cotidianului "Sunday Telegraph". Potrivit planurilor initiale ale Ministerului britanic al Apararii, pana la 8.500 de soldati britanici trebuiau sa se intoarca in tara luna viitoare, cei ramasi urmand sa revina pana la jumatatea anului viitor. Escaladarea violentelor din Irak a dus insa la anularea acestor planuri.

Mai mult, publicatia britanica afirma ca autoritatile intentioneaza sa retrimita, luna viitoare, in Irak, cei sase mii de soldati din Brigada a 7-a de Blindate, supranumita Desert Rats, care au luptat la Basra in 2003. Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a confirmat ca Brigada a 7-a de Blindate va fi trimisa din nou in Irak luna viitoare si a adaugat: "Nu exista planuri, acum sau in viitor, pentru retragerea trupelor din Irak. Totul depinde de modul cum evolueaza situatia din punct de vedere al securitatii".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.